VEDENKÄSITTELYN ASIAKASPALAUTTEITAGP-vedenkäsittelylaitteet on asennettu omakotitaloista, isoihin asuinkiinteistöihin, kouluihin, sairaaloihin, teollisuuskohteisiin jne. Kohteissa on todettu varsin nopeasti muutokset veden pehmeydessä, laadussa, putkistojen, lämmönsiirtimien pesukoneiden puhdistumisena, lämpimän käyttöveden parempana riittävyytenä, lämmityspattereiden tehokkaampana toimivuutena jne. Seuraavaassa muutamia pitkäaikaisia käytännön tuloksia.

Kokkolaisen OK-perheen palaute:
Vesijohtovetemme on kovaa. Kalkki on aiheuttanut monia ongelmia. Asensimme 2002 GP-kalkinhajoituslaitteet. Totesimme reilun kuukauden käytön jälkeen seuraavat merkittävät muutokset:
Hiukset ja pyykit ovat pesun jälkeen pehmeämpiä
Vesi maistuu paremmalta
Altaissa, hanoissa, suihkussa, kaakeleissa ja saunan lasiovissa on kuivuneiden kalkkijäänteiden määrä vähentynyt
Käyttöveden lämpötila on korkeampi ja kuumaa vettä riittäää pidempään
Vesivaraajan vastus on lyhyemmän aikaa päällä ja termostaatin asetusarvoa on jouduttu pudottamaan 5 astetta
Astioita ja pyykkiä pestessä on voitu vähentää merkittävästi pesuaineen määrää pesutuloksen kuitenkaan huonontumatta

Lämminvesikierukat ovat tyypillisesti kohteita, mihin kertyy helposti veden mineraalien auheuttamia kerrostumia ja huonontavat kierukan lämmönsiirtokykyä merkittävästi. Sen vuoksi niitä joudutaan vaihtamaan tai puhdistamaan. Poistoilmalämpöpumpussa, yli 30 v käytössä olleessa lämminvesiikierukassa kuten ei myöskään sähkövastuksessa ollut juuri nimeksikään kerrostumia, mitä huoltomieskin ihmetteli. Käyttövettä on käsitelty jo n 20 vuotta GP-vedenkäsittelylaitteilla. Ko. alueen käyttövedessä on kalkkia huomattavissa määrin. Kierukka irroitettiin varaajan sisäpuolella olevan läpivientiholkin ja putken juotoksessa olleen hiushalkeaman aiheuttaman pienen vesivuodon takia.
Lukuisissa muissakin kohteissa, missä kierukka ei ole enää pystynyt lämmittämään riittävästi käyttövettä, ei sitä ole tarvinnutkaan vaihtaa, kun vettä on käsitelty GP-vedenkäsittelylaitteilla. Muutos on todettu varsin nopeasti.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Pohjois-Savolaisen koulun vesisysteemiin, kun lämminvesivaraaja ei riittänyt enää antamaan riittävästi kuumaa käyttövettä. 3 viikon käytön jälkeen oli käyttöveden lämpötila noussut 15 astetta. Kun samanaikaisesti asennettiin kattilan polttoainepuolelle myös polttoaineen hajoituslaitteet, putosi savukaasun lämpötila samanaikaisesti 90 astetta. Kattilatermostaatti saatiin palauttaa normaaliin asentoon. Laitteiden myötä ei tarvitse enää tehdä vaikeaa lämmönvaihtimen puhdistamista, mikä sekin säästää kustannuksia.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Etelä-Savolaisen koulun käyttövesi- ja patterikiertoon. Kalkkiongelmat ovat hävinneet käyttövesipuolelta. Patterikierron osalla olivat ennen kesän jälkeen termostaattiventtiilit jumissa. Nyt ovat venttiilit olleet toimintakuntoisia kesän jälkeen. Patterit ovat tasalämpöisempiä, huoneiden lämpötila nousi, minkä seurauksena sunttiventtiilin säätökäyrää on saatu loiventaa eli patterikiertoon lähtevän veden lämpötila laskea.yseisen koulun öljypolttimet varustettiin myös GP-laitteilla. Palotapahtuma on parantunut niin, että kattilat pysyvät lähes puhtaina. Samoin on käynyt saman kunnan toisessa isossa kohteessa niin vedenkäisttelyn kuin öljykattilan osalla.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Tervakoskella koulun käyttöveteen. Kalkkiongelmat ovat loppuneet keittiössä ja käyttövedessä. Vesi on pehmeämpää, minkä huomaa suihkussa käydessä.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Janakkalan seurakunnan kahteen kiinteistöön käyttövedelle ja patterikiertoon. Patterikiertoon lähtevän veden lämpötilaa on saatu laskea 10 astetta. Venttiilit ja toimilaitteet toimivat nyt hyvin. Kalkkiongelmat ovat hävinneet käyttövesipuolella. GP-laitteet asennettiin myös öljykattiloihin. Kattilat ovat pysyneet lähes puhtaina.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Siilinjärvellä OK-talon käyttövesi- ja patterikiertoputkiin. Jo alle viikon käytön jälkeen oli todettavissa, että käyttövesi oli paremman makuista, vesi oli pehmeämpää, patterikiertoon lähtevän veden lämpötilaa saatiin ensin pudottaa alemmaksi ja sittemmin vielä säätää säätöventtiilin käyrää loivemmaksi huonelämpötilojen laskematta. Kattilaveden lämpötila nousi, minkä johdosta kattilatermostaattia saatiin säätää alemmalle lämpötilatasolle polttimen paloajan lyhentyessä samalla.

Nilsiässä asennettiin GP-vedenkäsittelylaitteet OK-talon patterikiertoon. -10 C:n ulkolämpötilassa putosi 2000 kg:n vesivaraajan lämpötila ennen vuorokaudessa 55 C:stä 25 C.een eli 30 astetta ja puita tarvittiin vuorokaudessa 1.5 pesällistä. Nyt jäähtyy varaaja -10 C:ssä vuorokaudessa 53 C:stä 33 C:een eli 20 astetta ja puita pitää polttaa enää 1.1 pesällistä. Energiaa säästyy vuorokaudessa 83.8 MJ ja puuenergiaa 50 %:n hyötysuhteella laskettuna 167.6 MJ eli n 0.04 m3/vrk. Öljyssä energiansäästö olisi 90 %:n hyötysuhteella laskettuna 2.6 l/vrk. Patterit ovat selkeästi kuumemmat ja tasalämpöisemmät, mistä johtuen sunttiventtiiliä saa pienentää, jolloin varaaja jäähtyy entistä hitaammin ja energiatalous paranee lisää. Laitteiden asennukseen meni aikaa n. 15 minuuttia. Vertailun vuoksi naapurilta oli mennyt aikaa pattereiden puhdistukseen perinteisellä tavalla tehtynä 2 viikkoa ja patterit likaantuvat ajan myötä uudelleen, kun taas GP-laitteiden ansiosta ne pysyvät puhtaina. Lisäksi GP-laitteiden investointi on vain murto-osa perinteiseen puhdistuukseen verrattuna.

Uimaharjussa asennettiin GP-laitteet vanhan kiinteistön patterivesikiertoon joidenkin  pattereiden ollessa viileitä. Muutaman viikon GP-laitteiden asennuksen jälkeen kaikki patterit pysyivät lämpiminä ja kiertoon lähtevän veden lämpötilaa on saatu pudottaa. Ennen tarvittiin varaajan lämmittämiseen kovalla pakkaselle 3 pesällistä puita. Nyt riittää vastaavassa ulkolämpötilassa varaajan lämmittämiseen 2 pesällistä puiden laadun ollessa lähes samanlaista.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Siilinjärvellä kaukolämpöön kytketyn, isohkon rivitalokiinteistön patterivesikiertoon, kun osakkaat totesivat että huoneet eivät pysy lämpiminä. Varsin lyhyen ajan jälkeen asennuksesta huoneet olivat merkittävästi lämpimämpiä. Sen johdosta on saatu pudottaa patterikierttoon menevän veden lämpötilaa huonelämpötilojen pysyessä yli 22 C:ssa.

GP-vedenkäsittelylaitteet
 asennettiin tammikuussa 2014 omakotitalon patterikiertoon. Monta patteria oli asennushetkellä kylmiä, kun niissä ei kiertänyt vettä. Reilu viikko asennuksesta patterit olivatkin jo kuumat, vaikka termostaattiventtiileihin ei koskettu.  Omistaja on saanut pudottaa yli 10 astetta patterikiertoon lähtevää veden lämpötilaa huoneiden pysyessä lämpiminä.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin hakekattilalta lähtevään lämmityskiertoputkeen. Varsin nopeasti todettiin, että Ouman-säätimestä saatiin loiventaa säätökäyrää ja hakesyöttöä pienentää kiinteistön lämmitystason huonontumatta. Patterit ovat tasalämpöisempiä ja patterien toiminta on kuin oli uutena. Hakekattilan savukaasun lämpötila on pudonnut n 50 astetta. Käyttövesipuolelle asennettujen GP-laitteiden ansiosta veden kovuus on lähes puolittunut, vesi maistuu paremmalta, astianpesukone pysyy puhtaampana. Saman omistajan työkoneissa ovat tapahtuneet myös hyvin merkittävät positiiviset muutokset palamista parantavien GP-laitteiden ansiosta.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Jalasjärvellä OK-talon patterikiertoon. Muutokset olivat todettavissa hyvin nopeasti pattereissa ja termostaattien toiminnassa. Koskematta mekaanisen sunttiventtiilin säätöön nousi patterikiertoon lähtevän veden lämpötila yli 10 astetta, mikä johtuu siitä, että kattila puhdistui vesipuolelta ja kattilaveden lämpötila nousi. Lämminvesikierukka on myös puhdistunut, minkä huomaa nopeampana käyttöveden lämpeämisenä. Kattilaternmostaattia on saatu säätää matalammalle lämpötilatasolle polttimen paloajan lyhentyessä. Omistajalla on ollut käytössä polttimessa myös palamista parantava GP-systeemi, minkä johdosta kattilan lämpöpinnat pysyvät nyt puhtaina, mikä sekin on lyhentänyt polttimen paloaikaa. Omistajalla ovat hyvät kokemukset myös autoihin ja traktoreihin asennetuista GP-systeemeistä kuten myös akkua elvyttävstä akkulaitteesta.

GP-vedenkäsittelylaitteet  asennettiin tammikuussa 2014 omakotitalon patterikiertoon Mikkelissä. Monta patteria oli asennushetkellä kylmiä, kun niissä ei kiertänyt vettä. Reilu viikko asennuksesta patterit olivatkin jo kuumat, vaikka termostaattiventtiileihin ei koskettu.  Omistaja on saanut pudottaa yli 10 astetta patterikiertoon lähtevää veden lämpötilaa huoneiden pysyessä lämpiminä.

Teuvalla asennettinn GP-vedenkäsittelylaitteet käyttövesipuolelle ja patterikiertoon. Samalla asennettin myös palamista parantava GP- ratkaisu polttimeen. Reilun 3 viikon käytön jälkeen oli jo todettavissa, että patterit ovat tasalämpöisempiä, sunttiventtiiliä on saatu kääntää pienemmälle, kattila on puhdistunut, minkä seurauksena savukaasun lämpötila on laskenut 150 C:stä 125 C:een. Käyttövesi on pehmentynyt, minkä huomaa niin suihkussa käydessä pyykin ja astioiden pesussa. Lisäksi vesi maistuu paremmalta.

Seinäjoella asennettinn GP-vedenkäsittelylaitteet patterikiertoon. Alle kuukaudessa oli tapahtunut seuraavat muutokset: patterikerron ouman-säätimen käyrää on saatu loiventaa kaksi kertaa sekä laskea ylä ja ala-arvoja. Patterit toimivat selvästi paremmin. Myös termostaattiventtiilit ovat alkaneet toimia paremmin. Käyttövesivaraajan lämpötilaa on saatu laskea n 15 astetta, mutta silti lämmin käyttövesi riittää yhtä hyvin kuin ennen. Varaajan lämmitys hoituu nyt pelkästään alavastuksella. Energiaa säästyy merkittävästi, koska lämmityspyyntö tulee harvemmin ja toisaalta lämmitys hoituu nopeammin.

Lautiosaaressa asennettinn GP-vedenkäsittelylaitteet patterikiertoon ja kattilavedelle. Jo muutaman viikon käytön jälkeen oli todettavissa seuraavat muutokset: patterikierron säädin saa olla pienemmällä ja kiertoon lähtevän veden lähtölämpötila n 10 astetta alempana, patterit ovat tasalämpöisempiä ja puita tarvitsee polttaa vähemmän kattilassa. Käyttövesipuolella on todettu, että vesi on selvästi pehmeämpää ja kalkkijäänteitä jää pintoihin merkittävästi vähemmän.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Oulaisissa tammikuussa 2009 omakotitalon käyttövesiputkiin (kylmä ja lämmin) sekä patterikiertoon sekä öljykattilaan palamista parantava GP-laite. 2 viikon käytön jälkeen oli todettavissa seuraavat muutokset;
Kattilan lämpöpinnat olivat vaaleat (ennen mustia)
Kattilatermostaattia saatiin kääntää 5 astetta pienemmälle
Patterikiertoon lähtevän veden lämpötila oli ennen 40 astetta. Nyt se saa olla 30 astetta, mutta huonelämpötilat ovat silti entistä korkeammat ja patteritermostaatteja on saanut säätää vielä pienemmälle.Patterit ovat tasalämpöisempiä kuin ennen.
Kattilan pohjaventtiilistä tuli ennen asennusta kirkasta vettä. 2 viikon käytön jälkeen tuli kattilan pohjalta runsaasti pattereista, putkistosta ja kattilan vesipinnoilta irronnutta sakkaa.
Polttimen paloaika on lyhentynyt paremmasta konaislämmönsiirrosta johtuen merkittävästi.
Talon omistajalla ovat erittäin hyvät kokemukset GP:stä myös 3 litran BMW 530 TDi:ssä, missä kulutus on vähentynyt useita litroja/100 km ja vääntöä tullut todella merkittävästi lisää.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin kesällä 2008 omakotitalon käyttövesiputkiin (kylmä ja lämmin)sekä patterikiertoon. Varsin nopeasti saatiin pudottaa patteriverkostoon lähtevän veden lämpötilaa. Vaikka ulkoilman lämpötila on matalampi, on huonelämpötila n. 0,5 astetta korkeampi. Putkistosta kuuluu vähemmän kohinaa ja öljykattilan pohjalta saatiin laskea putkistosta ja pattereista irronnutta sakkaa viemäriin. Kun samalla asennettiin polttimeen palamista parantava Giga Power-laite, on polttimen paloaika lyhentynyt todella merkittävästi. Kattilan lämpöpinnat pysyvät paljon puhtaampina eikä ole juurikaan enää nuohoustarvetta.

Elokuussa 2008 asennettiin GP-vedenkäsittelylaitteet omakotitalon kylmä- ja lämminvesiputkiin. Kaivovesi sisältää runsaasti rautaa, mitä ennen puhdistettiin narusuodattimella. Laitteiden asennuksen jälkeen on suodattimen puhdistustarve vähentynyt murto-osaan. Raudan maku vedestä on hävinnyt eikä WC-pytyssä ja altaissa ole enää ruskeita renkaita.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin Tuusulassa syksyllä 2008 omakotitalon käyttövesiputkiin (kylmä ja lämmin) sekä patterikiertoon sekä öljykattilaan palamista parantava GP. Alle kuukaudessa nousi kattilaveden lämpötila 10 astetta. Tästä johtuen kattilan termostaattia on saatu säätää 10 astetta alemmaksi. Patteriverkoston puhdistumisesta johtuen on pateritermostaatteja saatu kääntää pienemmälle. Vesi on pehmentynyt merkittävästi, minkä huomaa helposti hiuksia, astioita ja pyykkiä pestessä. Pesuaineen määrää on saatu vähentää pesukonessa. Suihkutilan pintoihin ja altaisiin tulee vähemmän kalkkijäänteitä. Polttimen paloaika on lyhentynyt paremmasta lämmönsiirrosta johtuen merkittävästi.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin sairaalan höyrystimeen ja autoklaaviin. Höyrystin piti elvyttää ennen n 1.5 kk:n välein. Nyt se pysyy puhtaana. Autoklaavi puhdistuu hyvin eikä ole enää ongelmia.

GP-vedenkäsittelylaitteet asennettiin kirsikkatomaattia tuottavan puutarhan kasteluvesiputkeen. Tuotanto kasvoi 2 kk:n mittaisella koejaksolla n 17.5 %. Sittemmin on asennuttu laitteet kaikkiin ko puutarhan kasvihuoneisiin. Todella merkittävä tuotannon kasvu on todettu kaikissa kasvihuoneissa. Pitkäaikaiskäytössä on myös todettu, että tuotantoon päästään merkittävästi nopeammin ja että tuotanto on tasaisempaa aiempaan verrattuna.

|Palaa Kalkinhajotukseen/Vedenkäsittelyyn|

| Palautteet etusivulle |

|Palaa GP-tuotteeseen |

|Palaa Etusivulle|

Copyright © 2001, Giga Power Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

www.gigapower.fi mp@gigapower.fi Puh. +358 (0) 400 671 208