GP-energiansäästöjärjestelmä


GP-energiansäästöjärjestelmä on käytössä Suomessa jo kymmenissä tuhansissa kohteissa 2 hv:n bensamooottoreista laivamoottoreihin ja omakotipolttimista isoihin kaasu- ja raskasöljypolttimiin. Vanhimmat käyttökohteet ovat 60-luvulta ja tuoreimmat tämän vuoden mallisia. Investointi kuolettaa hintansa takaisin polttoaineen säästönä/energiansäästönä jopa alle kuukaudessa.

Polttoaine muodostuu pääasiasiassa hiilestä ja vedystä. Hiilen osuus on
84-86 %. GP:n ansiosta hajoaa hiilen ja vedyn muodostama molekyyliketjurakenne paremmin palavaksi. Polttoaineen hajotuksesta johtuen palaminen nopeutuu ja moottoriin tulee merkittävästi lisää vääntöä ja tehoa. Mitattu tehodynamometrillä 14 %:n tehon ja väännön lisäys 113 Scaniassa. Vaihtamistarve mäessä on vähentynyt raskaan liikenteen kuorma-autoissa jopa täyden vaihteen verran ja traktoreissa jopa kahden portaan verran. Lisäväännön ansiosta polttoaineen kulutus on vähentynyt tyypillisesti 5 - 25 % ja parhaimmillaan 35 %. Täydellisemmästä palamisesta johtuen partikkeli- ja kaasumaiset päästöt vähenevät murto-osaan. Mitattu mm Iveco Trukkerista ja FH 12 460 hv:n Volvosta 96 %:n vähennykset savutuksessa. Bensiinimoottoreista on mitattu jopa yli 95 %:n vähennykset häkä- ja hiilivetypäästöissä.

Hajotetun hiilivedyn ansiosta palaa moottoreiden palotilassa ja kattiloiden lämpöpinnoilla oleva karsta. Lisäksi, kun täydellisemmästä palamisesta johtuen syntyy vähemmän nokea, kattiloiden lämpöpinnat pysyvät paljon puhtaampina. Lämmönsiirto nopeutuu, kattilan hyötysuhde paranee ja polttimen paloaikaa lyhenee. Yhdessä ne parantavat merkittävästi kattilan energiataloutta. Jopa raskasöljykattiloissa on todettu 50 - 80 asteen lämpötilan pudotuksia savukaasun lämpötilassa. Nuohoustarve on vähentynyt samalla todella merkittävästi, samoin poltinhäiriöt. Energiansäästö kattiloissa on ollut 5 - 20 %. Puhdistamalla myös vesikiertojärjestelmä saadaan kokonaisenergiansäästöksi 10 - 30 %. Muutokset on todettu jo suuressa määrää omakotipolttimia, yli 50 %:ssa Suomen kuntien ja kaupunkien, kiinteistöjen, puutarhojen, energialaitosten, teollisuuden ja leipomoiden öljykattiloissa, kokoluokassa 10 - 10 000 kW, jne, vaikka useimmiten ei ole asennushetkellä tehty mitään muutoksia poltinsäätöihin.

90-95 prosenttisesti ovat moottorien ja polttimien perusasiat olleet kohdallaan, jolloin muutokset on todettu hyvinkin nopeasti. Muutokset on todettu nopeasti toisinkin päin, kun GP on kokeeksi irroitettu pois. Monesti on myös todistettu, että GP-tuotteen ansiosta on saatu palauttaa viritykset moottoreista suorituskyvyn ja polttoainetalaouden parantuessa sekä päästöjen vähentyessä merkittävästi viritettyyn moottoriin verrattuna.

PALAUTTEISTA näette todellisia, pitkäaikaisia käytännön tuloksia eri käyttökohteissa. 

Katso SÄÄSTÖ/KANNATTAVUUSLASKELMIA

Energiansäästöjärjestelmän edut:

Polttoaineen kulutus vähenee
Päästöt vähenevät
Tehoa ja vääntöä tulee merkittävästi lisää
Moottori vastaa paremmin tehontarpeeseen rasitustilanteessa
Moottorin käynti tulee pehmeämmäksi ja tasaisemmaksi
Moottorit käynnistyvät helpommin
Moottoriöljyt pysyvät puhtaampina
Polttoainesuodattimet pysyvät puhtaampina myös talvella
Moottorit puhdistuvat karstasta
Kattiloiden nuohoustarve vähenee merkittävästi
Ei tee lisää painehäviötä
Ei vaadi huoltoa
Ei teknistä eikä taloudellista riskiä
Ei tarvitse tehdä rakenteellisia eikä takuisiin ja päästöjen lisääntymiseen vaikuttavia muutoksia
Asennuksen voi tehdä jokainen itse nopeasti jopa moottorin tai polttimen käynnissä ollessa
Vaihdettavissa kohteesta toiseen kymmenien vuosien ajan
Hinta vain murto-osa muihin ratkaisuihin verrattuna
Säästöinä laskettu investoinnin takaisinmaksuaika on jopa alle 1 kk
Verollinen investointi on alkaen 70 euroa pienkoneisiin ja polttimiin, bensa- ja dieselhenkilöautoihin alkaen 100 euroa. Hinta määräytyy moottori- ja poltinkoon mukaan.
3 kk:n ehdoton tyytyväisyystakuu. Lopullinen päätös on siis tehtävä vasta 3 kuukauden päästä tilauksesta, mikä antaa riittävän ajan nähdä muutokset.

| Sivun alkuun |

|Palaa Etusivulle|

Copyright © 2001, Giga Power Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

www.gigapower.fi mp@gigapower.fi Puh. +358 (0) 400 671 208